18 Aralık 2012 Salı

KARALAHANA SARMASI







MALZEMELER


2 demet  karalahana

200 gr kıyma

1 su bardağı pirinç

 
2 tane  soğan


1 yemek kaşığı domates salçası

yarım demet doğranmış maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

yarım çay bardağı sıvıyağ

kaynamış su

1 yemek kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı karabiber,pul biber,

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı:


 Lahanaların sap kısımlarını biraz kesip  yaprakları yıkayın.

Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atıp, yıkamış olduğunuz yaprakları tencereye koyun. Yapraklar yumuşayınca tenceredeki suyu süzün. Lahanaların soğumasını bekleyin.

Karalahanalar soğurken pirinci iyice yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. İç malzemelerinin tamamını

sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.


Yaprakları yırtmamaya özen gösterip, içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyup,  iki yanını kapatıp rulo

şeklinde sarın.

Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. Sardığınız dolmaları tencereye  yerleştirin.

Dolmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin.  Dolmaların hizasında

kaynamış su ekleyip tencerenin kapağını kapatın,  su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve

pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

 

AFİYET OLSUN



Karalahanayı seçerken küçük yapraklıları tercih edin. Büyük yaprakları ikiye veya üçe bölmeniz gerekebilir.





2 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.