9 Haziran 2013 Pazar

KÖFTELİ PATLICAN SARMA



 
 
MALZEMELER
 
4 patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ

KÖFTE  MALZEMELERİ

 250 gr kıyma
1soğan
 2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kimyon
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta


Domates sosu için malzeme
 2 domates
2 diş sarımsak
tuz
1 çay kaşığı toz şeker


 YAPILIŞI

Patlıcanlar alaca soyulur tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir. Köfte için gereken tüm malzemelerden normal bir köfte harcı hazırlanır ve şekil verilir. Patlıcanlar yıkandıktan sonra boylanasına kesilerek kızgın yağda önlü arkalı kızartılır, fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alınır.
Köftelere de kızartılır.. Kızarmış köfte ve patlıcanlar ılınması için bir kenara alınır. Domatesler rendelenerek tuz, şeker, sarımsak ve sıvıyağ eşliğinde ateşte pişmeye bırakılır. Sos koyu bir kıvama gelince ocaktan  alınır. Kızarmış patlıcan diliminin uç kısmına kızarmış köfte koyarak rulo şeklinde saralım.. Isıya dayanıklı bir kaba dizelim. Üzerine pişirdiğimiz sostan dökelim ve fırına atalım. Servis sırasında kürdanı çıkartıp domates sosu ile sunalım. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.