15 Haziran 2013 Cumartesi

SOSLU BULGUR TOPLARI



 
Malzemeler

 1 su bardağı ıslanmış köftelik bulgur
  yoğurt
 2 yemek kaşığı un
 az tereyağ
1 yemek kaşığı salça
  kıyılmış maydanoz
 2 diş sarmısak
1 çay kaşığı nane
Tuz

Hazırlanışı

Bir kap içinde bulguru unu salçayı maydanozu ve tuzu koyup yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp kaynamış suda 8-10 dakika haşlayın. Köfteleri süzüp servis tabağına alın.Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Tavada yağı kızdırın. İçine naneyi koyup ateşten alıp kaşık ile yoğurdun üstüne gezdirin.
Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.