13 Eylül 2013 Cuma

FIRINDA PATLICAN KIZARTMASI



Malzemeler:
  • 3-4 tane patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Sos için:
  •  3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Hazırlanışı

Patlıcanları alaca soyup. 20 dk. tuzlu su içinde bekletip temiz suyla yıkayalım.Daha sonra  irice doğrayalım . Fırın tepsimize patlıcanları dizip üzerine sıvıyağı gezdirelim. Tuz serpelim ve iyice karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip,önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım. Patlıcanlar  iyice yumuşayınca fırından alalım.

Domatesleri rendeleyip, doğranmış sarımsakla birlikte sıvıyağda pişirelim.Kaynayınca tuz ekleyelim.  Servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine yayalım.(Yada pişen patlıcanları kaynayan domates sosuna atıp 5 dk pişirelim.)Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.