29 Eylül 2013 Pazar

SOSLU CİN BİBERİ (Çiğden)





MALZEMELER


1,5 kg domates

15-20 tane cin biberi

1 baş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı sirke

1 yemek kaşığı kalın tuz

YAPILIŞI

Süs biberlerinin saplarını kesin,domatesleri yıkayıp dörde bölün.Önce cin biberlerini ,daha sonra diğer malzemeyi robottan geçirin.Karışımı süzgeçe döküp alta suyunun süzülmesini bekleyin.Daha sonra sirke,zeytinyağ ve tuzu ekleyip ,iyice karıştırıp kavanozlara koyun.Turşu olana kadar dışarıda bekletin,olduktan sonra buzdolabına kaldırın.Bu malzemelerle iki küçük kavonoz doldurdum.Afiyet olsun.





1 yorum:

  1. ellerine sağlık afiyetle tüket canım bende epeyce bibersiz sade olanından hazırladım:)

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.