MALZEMELER
Dış Malzeme
1 sb. esmer ince bulgur
2 adet patates
1 yk.biber salçası
1 tk. kimyon
1tk. tuz
İç malzeme:
150gr orta yağlı kıyma
1adet soğan
1tk.biber salçası
½ çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pulbiber
½ çay bardağı zeytin yağı
½ çay bardağı kıyılmış ceviz
Karabiber
Tuz
kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Önce dış hamurumuzu hazırlayalım:
Patatesler haşlanıp ezilir.
Yoğurma kabımıza bulgurumuzu ve tüm malzemeyi koyalım,haşlanan
patatesleri ve 1 bardak ılık suyu ekleyip,karıştırıp,iyice yoğurup 30 dk
dinlendirelim.
İç için 150 gr. kıymayı kavuralım.Soğanı , biber salçası ve zeytin yağını
ekleyelim,baharatlardan sonra cevizi ekleyip kavurmaya devam edelim(1-2 dk)
Altını kaptıktan sonra maydonozu ekleyip,karıştıralım.
Dış hamurumuzu 2 ye ayıralım. Zeytinyağı ile yağladığımız cam tepsimize
ayırdığımız hamurlardan birinden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak 2
elimizle açalım (elimizi suya batırararak)her parçayı tabanda yanyana koyarak
suyla yapıştıralım.Tabanı oluşturalım(Açılan her parça yaklaşık yarım cm den
biraz daha kalın olmalı)
Taban hazır olduktan sonra içimizi tabana yayalım.Üzerine hamurun diğer
parçasını tabana yaydığımız gibi parçaları ekleyerek yayalım.
Köfteyi karelere keselim.175 derecelik fırında 30-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Arzuya göre pilavla servis edilir.
(Büyük kare borcama tam geliyor.)
Hep denemek istiyordum bu yemeği, şahane görünüyor artık ilk fırsatta deneyeceğim inşallah. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler :))
Lezzetli,yapımı da kolay bir ana yemek denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSilmerhaba bu yemek ıcın akdenızde Orug dıyorlar
YanıtlaSilcok lezzetlı bır yemek
tarıfını paylastıgın ıcın tsk ederım.
bende blog ortamına yenı katıldım ama bundan sonra takıpcınım cok sagol :)
http://guzellerguzelinergiz.blogspot.com/