MALZEMELER (4 Kişilik)
3su bar.un
1sb. su
1 yumurta
İÇ MALZEMESİ
150gr kıyma
Maydanoz
2 adet soğan
SOS
2 yemek kaşığı salça
1yk tereyağı
2 sb su ile iyice kaynatılır.
HAZIRLANIŞI
Un geniş bir kaba alınır,ortasına yumurta kırılıp,azar azar su eklenerek hamur
yoğrulur.İki pazıya bölünüp 30 dakika dinlendirilir.
Hamur oklava yardımıyla ince açılıp karelere bölünür.Her kareye kıymalı
harçtan koyulup bohça şeklinde veya kulak tabir edilen üçgen şeklinde
kapatılır.
(Hemen pişirmeyecekseniz bir tepsiye dizip buzlukta dondurup buzdolabı poşetlerine alıp saklayabilirsiniz.)
Genişce bir tencerede tuz atılmış su kaynatılıp hazırlanan mantılar içine
atılır,pişince kevgir kepçeyle tabaklara alınır.
Üzeri sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile süslenir.
Afiyet olsun.
Mantı olsun da nasıl olursa olsun. Ellerinize sağlık. Süper görünüyor.
YanıtlaSilNeslice tarifler teşekkürler..
YanıtlaSil