Translate

22 Şubat 2012 Çarşamba

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ







Malzemeler


Bu reçeli yaparken tadı iyi olanve kalın kabuklu (yafa) portakalların kabuğunu

kullanıyorum.

-1 Kg Portakal Kabuğu ( Kalın kabuklu olan cinsden,kabukları tartın.)

- 6 sb. toz şeker

- 2sb. portakal suyu

- Yarım limon suyu



Yapılışı


Portakalların kabukları dörde bölünüp  çıkartılır.

Kabuklardaki beyaz kısım çok ise çok azı bıçak yardımı ile alınır.

Portakal kabukları ince şeritler halinde kesilir, gül gibi sarılarak dikiş iğnesi ile

ipe dizilir ve ip bağlanır.

Portakal kabukları derin bir kaba konulup üzerini geçecek kadar su eklenip her

2-3 saat de bir suyu değiştirilir.En son sıcak su üzerine dökülüp bir gece de

böyle kalması sağlanır.Acı suyunun iyice çıkması gerekiyor.

Ertesi gün bol suda portakal kabukları haşlanıp suyu süzdürülür.

Şeker , portakal suyu ve su iyice kaynatılır.Kaynamış olan şerbete portakal

kabukları eklenip kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır.

Kaynamış olan reçele limon suyu eklenip çok az kaynatılıp ocakdan

alınır.Portakal kabuklarındaki ipler kesilip ipten sıyrılır.

Ilınınca kanavozlara konulup serin bir yerde  saklanır.Afiyet olsun.


Kahvaltılarda , çay ikramlarının yanında ve portakallı keklerde kullanılabilir.


5 yorum:

  1. kokusu buralara geldi ımmm mis
    ellerine sağlık canım reçelsiz bir kahvaltı düşünemiyorum

    YanıtlaSil
  2. ne guzel kokuyordur kim bilir
    ellerinize saglikkk

    YanıtlaSil
  3. Ne de güzel olur değil mi, tam da mevsimindeyken. Ellerinize sağlık. Kahvaltı sofralarınızla birlikte hayatınızı da tatlandırması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  4. Mmmm nefis görünüyor canım ya. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. REÇEL SÜPER GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.