Translate
22 Şubat 2012 Çarşamba
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
Malzemeler
Bu reçeli yaparken tadı iyi olanve kalın kabuklu (yafa) portakalların kabuğunu
kullanıyorum.
-1 Kg Portakal Kabuğu ( Kalın kabuklu olan cinsden,kabukları tartın.)
- 6 sb. toz şeker
- 2sb. portakal suyu
- Yarım limon suyu
Yapılışı
Portakalların kabukları dörde bölünüp çıkartılır.
Kabuklardaki beyaz kısım çok ise çok azı bıçak yardımı ile alınır.
Portakal kabukları ince şeritler halinde kesilir, gül gibi sarılarak dikiş iğnesi ile
ipe dizilir ve ip bağlanır.
Portakal kabukları derin bir kaba konulup üzerini geçecek kadar su eklenip her
2-3 saat de bir suyu değiştirilir.En son sıcak su üzerine dökülüp bir gece de
böyle kalması sağlanır.Acı suyunun iyice çıkması gerekiyor.
Ertesi gün bol suda portakal kabukları haşlanıp suyu süzdürülür.
Şeker , portakal suyu ve su iyice kaynatılır.Kaynamış olan şerbete portakal
kabukları eklenip kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır.
Kaynamış olan reçele limon suyu eklenip çok az kaynatılıp ocakdan
alınır.Portakal kabuklarındaki ipler kesilip ipten sıyrılır.
Ilınınca kanavozlara konulup serin bir yerde saklanır.Afiyet olsun.
Kahvaltılarda , çay ikramlarının yanında ve portakallı keklerde kullanılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kokusu buralara geldi ımmm mis
YanıtlaSilellerine sağlık canım reçelsiz bir kahvaltı düşünemiyorum
ne guzel kokuyordur kim bilir
YanıtlaSilellerinize saglikkk
Ne de güzel olur değil mi, tam da mevsimindeyken. Ellerinize sağlık. Kahvaltı sofralarınızla birlikte hayatınızı da tatlandırması dileğiyle :)
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor canım ya. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilREÇEL SÜPER GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil