Translate
13 Şubat 2012 Pazartesi
KAYISI TATLISI
Malzemeler
150 gr gün kurusu kayısı
2 tane karanfil
½ sb.su
2 çorba kaşığı irice kıyılmış ceviz içi
½ yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Tarçın (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI
Gün kurusu kayısılarını tereyağında, orta ısılı ateşte biraz kavurun.
Toz şekerini,suyunu ve karanfili ilave edin, kayısıları suyu
çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra malzemeleri fırın kabına
alın.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15-20 dk.pişirin.Ilınınca
servis tabaklarına alın. Üzerlerine iri kıyılmış ceviz içi veya arzuya göre tarçın
ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kuru incirin tatlısını denemiştim ama kayısınınkini ilk defa gördüm.. çok güzel görünüyor.. ellerinize sağlık.. ben de beklerim: ) sevgiler...
YanıtlaSil