Translate

12 Mart 2014 Çarşamba

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ




Malzemeler:

4 adet  yufka

İç malzemesi:

500 gr ıspanak

2 adet kuru soğan

150 gr beyaz peynir

Sosu için:

1 su bardağı süt

1 Yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı su

Yapılışı:


İç malzemesi için ıspanakları yıkayın ve küçük küçük doğrayın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın ıspanaklara ekleyin.

Beyaz peyniri de rendeleyin ve bütün malzemeyi karıştırın.

Sos için yumurta,yoğurt,su,sıvı yağ ve sütü derin bir kabın içerisine alın ve iyice çırpın.

Yufkayı tezgahın üzerine açın.

Önce ikiye,  sonra enlemesine kesin.

1 yufkadan 4 adet gül böreği elde ediliyor.

Üçgen kesilen yufkanın üzerine yemek kaşığı ile sos dökün ve her yerine yedirin.

Ispanaklı karışımdan koyun ve rulo sarın.

Bir ucunu tutarak diğer ucu etrafında döndürün ve gül şekli verin.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Bütün yufkayı aynı şekilde tamamlayın.

Kalan sos dan üzerlerine fırça yardımı ile sürün.

180 derece fırında kızarana kadar pişin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.