Translate
12 Mart 2014 Çarşamba
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
4 adet yufka
İç malzemesi:
500 gr ıspanak
2 adet kuru soğan
150 gr beyaz peynir
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 Yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
Yapılışı:
İç malzemesi için ıspanakları yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın ıspanaklara ekleyin.
Beyaz peyniri de rendeleyin ve bütün malzemeyi karıştırın.
Sos için yumurta,yoğurt,su,sıvı yağ ve sütü derin bir kabın içerisine alın ve iyice çırpın.
Yufkayı tezgahın üzerine açın.
Önce ikiye, sonra enlemesine kesin.
1 yufkadan 4 adet gül böreği elde ediliyor.
Üçgen kesilen yufkanın üzerine yemek kaşığı ile sos dökün ve her yerine yedirin.
Ispanaklı karışımdan koyun ve rulo sarın.
Bir ucunu tutarak diğer ucu etrafında döndürün ve gül şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Bütün yufkayı aynı şekilde tamamlayın.
Kalan sos dan üzerlerine fırça yardımı ile sürün.
180 derece fırında kızarana kadar pişin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.