5 Şubat 2010 Cuma

ÇERKEZ TAVUĞU


Çerkez tavuğu


MALZEMELER
1 adet haşlanmış bütün tavuk

2 su bardağı ılık tavuk suyu

2 su bardağı ekmek içi

1 diş sarımsak

1 su bardağı  dövülmüş ceviz içi

tuz

HAZIRLANIŞI

Bütün olarak haşladığınız tavuğun derisini soyun, tavuğu kemiklerinden ayırın ve didikleyin.. Mutfak robotunda; tavuk suyu, ekmek içi, sarımsak ve tuzu karıştırın.Cevizleri ekleyip biraz daha çırpın.Hazırladığınız karışımın yarısını ayırıp, geri kalanını  didiklenmiş tavukla karıştırın. Çerkez tavuğunu, yassı bir servis tabağına alın. Üzerini
 ayırdığınız ekmek içi karışımıyla kaplayın.

Biraz zeytinyağı ile bir tatlı kaşığı toz biberi iyice çırpın. Çerkez tavuğunuzun üstünü hazırladığınız yağ ile süsleyin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok severim....

    Mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  2. Hıımmm,, Çok lezzetli olduğuna eminim, ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.