17 Şubat 2010 Çarşamba

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Karnıbahar kızartması




Malzemeler:

1 ufak karnıbahar

1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı su

2 yumurta

yeterince tuz

Yapılışı:

Karnıbaharları çiçek çiçek ayırın, yıkayın.

Bir tencereye yeterince su koyup kaynattıktan sonra karnıbaharları içine atın, tuzu da ilave edip 10 dakika haşlayın.

Bir kapta un, su, nişasta, ve yumurtayı ekleyip karıştırın.

Karnıbaharları bu karışıma bulayın ve kızartın.

Afiyet olsun
(2.sos tarifi)
1sb.süt
1 yumurta
3 yk.un
Haşlanmış karnıbaharlar süt- un-yumurta karışımına batırılıp kızartılır.Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiber nane karışımı yağda kızdırılır süslenir.Tekrar afiyet olsun

2 yorum:

  1. hımm.. gerçekten çok nefis :) daha dün akşam yapmış annem çok severim burda da görünce yazmadan gitmiyim dedim.. =) hoşçakalın . .

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor canım istedi :) elinize saglık

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.