20 Şubat 2010 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ MUHALLEBİ

Muhallebi Tarifi



Malzemeler,

1 Litre süt

3 Yemek kaşığı pirinç unu

1 Tatlı  kaşığı margarin

1 Su bardağı kadar  Hindistan cevizi

1Su bardağı toz şeker

1 Paket vanilya

Hazırlanışı,

Tencerede süt ve pirinç ununu kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin

Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilya, margarin, toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.

Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirip Hindistan cevizini ilave edin.

Hindistan cevizi muhallebiyle özleşene kadar karıştırın.

Tatlı kupları ya da kâselerine pay edin.

1 yorum:

  1. Muhallebiyi çok severim, emeğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.