18 Şubat 2010 Perşembe

SÜTLAÇ

SÜTLAÇ  TARİFİ(5 Kase çikıyor)



MALZEMELER

1lt süt

1 çay bardağı(ajda) dolusu pirinç

Yarım çay kaşığı tuz

1 su bardağından 1parmak eksik toz şeker

YAPILIŞI

Pirinci yıkayıp tencereye alıp, üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyarak ağır ateşte pişmeğe bırakıyoruz.Pirinçler iyice pişince sütü ekleyip arada karıştırıp ağır ağır
 pişirmeğe devam ediyoruz.Kaynamaya başlayınca şekerini ve tuzunu ilave edip bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz.5-10 dk.sonra kaselere boşaltıyoruz.Üzerini de tarçınla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Tatlı çok güzel görünüyo'. :)). Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, size de iyi haftasonları dilerim:)

    YanıtlaSil
  3. Offf nasıl canım çekti , ımm ellerinize sağlık !

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.