8 Şubat 2010 Pazartesi

YOĞURT ÇORBASI


MALZEMELER

1 yumurta sarısı

2,5 yk. un

1sb.süzme yoğurt

1 çay bardağı pirinç

1 çay b.süt



YAPILIŞI

Pirinç 2 bardak suda haşlanır.Ayrı bir kapta yumurta sarısı,un,yoğurt iyice karıştırılır.Topak olmamasına dikkat edilir.1-2 damla limon damlatılırsa kesilmez.İndirmeye yakın1 çay bardağı süt eklenir.

Ayrı kapta nane,kırmızı biber tereyağında yakılıp üzerine gezdirilir.Tuz en son eklenir.

NOT:Çorbalar kapağı açık ve çok kaynatıldığında lezzetli olur.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Görüntü muhteşem.Tadı,en az görüntüsü kadar mükemmeldir eminim.Emeğinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.