8 Şubat 2010 Pazartesi

YUMURTALI ISPANAK



MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak

4 adet yumurta

1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 orta boy soğan

tuz, kırmızı biber




Hazırlanışı

Ispanaklar  ayıklanıp bol su ile yıkanır.Ufak ufak doğranır. Tencere koyarak üzerine su koymadan hafifçe haşlanır. . Tavaya yağ eklenip , küçük doğranmış soğanı yağda pembeleştirilir. Ardından ıspanakları ekleyip karıştırmaya devam edilir ve ıspanaklar hafifçe kavurulur. Tuzunu ekleyip üzerinde 4 tane göz açılır ve boşluklara yumurtalar kırılır. Tuz ve kırmızı biber ektikten sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene kadar ocakta pişirilir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.