8 Şubat 2012 Çarşamba

MANTI







MALZEMELER (4 Kişilik)



3su bar.un

1sb. su

1 yumurta

İÇ MALZEMESİ

150gr kıyma

Maydanoz

2 adet soğan

SOS

2 yemek kaşığı salça

1yk tereyağı

2 sb su ile iyice kaynatılır.


 HAZIRLANIŞI


Un geniş bir kaba alınır,ortasına yumurta kırılıp,azar azar su eklenerek hamur

yoğrulur.İki pazıya bölünüp 30 dakika dinlendirilir.

Hamur oklava yardımıyla ince açılıp karelere bölünür.Her kareye kıymalı

harçtan koyulup bohça şeklinde veya kulak tabir edilen üçgen şeklinde

kapatılır.


(Hemen pişirmeyecekseniz bir tepsiye dizip buzlukta dondurup buzdolabı poşetlerine alıp saklayabilirsiniz.)


Genişce bir tencerede tuz atılmış su kaynatılıp hazırlanan mantılar içine

atılır,pişince kevgir kepçeyle tabaklara alınır.

Üzeri sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile süslenir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Mantı olsun da nasıl olursa olsun. Ellerinize sağlık. Süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Neslice tarifler teşekkürler..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.