MALZEMELER
3 adet yumurta (oda
sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
2 + ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
2 + ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
HAZIRLANIŞI
1. Fırını 170 ºC’de ısıtıyoruz.
2. Kek kalıbını 1 yemek kaşığı un serperek elimizle bütün yüzeye yayıyoruz,veya sıvı yağla yağlıyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz.
4. Sırayla limon suyu ve sıvı yağı da ekleyerek şeker tamamen eriyinceye kadar 2-3 dakika daha çırpıyoruz.
5 Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma yediriyoruz.
6. Son olarak limon kabuğu rendesini de ilave edip hamurla bütünleşene dek hafifçe karıştırıyoruz.
7. Un serpilmiş,ya da yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz.
8. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerinde soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
2. Kek kalıbını 1 yemek kaşığı un serperek elimizle bütün yüzeye yayıyoruz,veya sıvı yağla yağlıyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz.
4. Sırayla limon suyu ve sıvı yağı da ekleyerek şeker tamamen eriyinceye kadar 2-3 dakika daha çırpıyoruz.
5 Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma yediriyoruz.
6. Son olarak limon kabuğu rendesini de ilave edip hamurla bütünleşene dek hafifçe karıştırıyoruz.
7. Un serpilmiş,ya da yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz.
8. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerinde soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
Aynı tarifle yapılan kekin krem şantiyle süsleme şekli..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.