29 Kasım 2014 Cumartesi

PEYNİRLİ DEREOTLU KEK




Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Yumurta, süt ve sıvı yağı tel çırpıcı ile iyice  karıştıralım.
  2. Parçalanmış beyaz peyniri,kaşar rendesini ve kıyılmış dereotunu ekleyelim.
  3. Un, tuz  ve kabartma tozunu  ekleyip, iyice karıştıralım. (kek hamurundan daha koyu kıvamlı olacak)
  4. Kalıbımızı yağlayalım ve  harcı boşaltalım.
  5. 180 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.