Translate

13 Kasım 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Yemeği






Malzemeler


1/2 kg Brüksel lahanası(1 paket)
1 soğan (10-12 adet arpacık soğan da kullanabiliriz)
1 patates
1 havuç
5-6 diş sarımsak
1 kahve fin.zeytinyağı
tuz,karabiber
2 tane kesmeşeker
2 sb. portakal suyu
1 sb. sıcak su



Yapılışı

Lahanaların baş kısmı kesilip,bol su ile yıkanır.Soğan incecik doğranır.(Arpacık soğan kullanıyorsak soyup bütün olarak eklemeliyiz.)Sarımsaklar temizlenip ortadan ikiye bölünür.Patates ve havuç soyulup tavla zarı formunda doğranır.Tencereye zeytinyağ koyulup,ısıtılır.Üzerine soğan,sarımsak ve havuçlar eklenip 2-3 dk.kavrulur.Patates ve Brüksel lahanaları tencereye aktarıldıktan sonra tuz ve karabiber serpilip kesme şeker ilave edilir.
Portakal suyu ve sıcak su tencereye aktarılıp orta ısıda kaynayıncaya kadar pişirilir.Pişen yemeğimizi servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek servise sunulur.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.