21 Kasım 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA


MALZEMELER
  • 1 kilo bakla
  • 1 kahve fincanı  zeytinyağı
  • yarım demet dereotu  (yıkayıp,sirkeli suda bekletin, kurutup,ince ince doğrayın )
  • 1 küçük kuru soğan ya da yarım demet taze soğan
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Baklayı  bıçakla derince çizip, içini çıkartın.Tencereye yağ+soğan koyup, yaklaşık 1-2 dakika kavurun.İçine  ayıklanmış baklaları +dereotu+tuz +şeker +1 su bardağı kadar su ekleyip, pişirin.Ateşin altını kapadıktan sonra , tencerede soğutun.İyice demlendikten sonra  servis tabağına alın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.