20 Kasım 2014 Perşembe

TEPSİ KEBABI








Malzemeler
  • 500 gr. dana kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı  salça
  • 2 domates
  • 4-5 sivri biber
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı;
  • Kıymayı karıştırma kabına alıp üzerine,soğanı rendeleyin...
  • İnce kıyılmış maydanozu , sıvıyağı , tuz ve baharatları da ekleyip  karıştırın.
  • Cam tepsiyi yağlayın ve kıymalı harcınızı tepsiye bastırarak yayın.
  • Üzerine yuvarlak dilimlenmiş patatesleri, kesilmiş yeşil biberleri ve domates dilimlerini dizin ...

  • Salça ile  suyu karıştırıp yemeğin üzerine dökün.


  •   Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında  pişirin.  Afiyet Olsun.
                                         

1 yorum:

  1. Merhaba
    Sizi takibe aldım. Bu tarifte kıymayı tepsinin altına yaydırarak mı sürüyoruz anlayamadım. Yoksa yoğuruyormuyuz?

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.