Malzemeler
1,5 su bardağı arpa şehriye
1 yk.tereyağ
1 yk.sıvıyağ
3 sb.sıcak su varsa et suyu
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı eritip içerisine sıvıyağı ekleyin.Yarım su bardağı arpa şehriyeyi tencereye alıp orta ısıda çok karıştırmadan kavurun.Arpa şehriyelerin rengi dönünce kalan 1 su bardağı şehriyeyi de ekleyin biraz kavurup, tuz ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısıp ,suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken pilavın üzerine mutfak havlusu koyup,15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra karıştırıp servis yapın.
Afiyet Olsun.
pirinç pilavından çok daha güzel oluyor bence ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok severimmm ellerine sağlık
YanıtlaSil