MALZEMELER
yarım kg brokoli
1 havuç
100 gr. beyaz peynir
2-3 diş sarımsak
1 kase domates sos
zeytinyağı
1 havuç
100 gr. beyaz peynir
2-3 diş sarımsak
1 kase domates sos
zeytinyağı
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
1 su b. süt
2-3 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
1 su b. süt
2-3 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Kaşar peyniri
Kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Havucu soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Tencerede kaynayan suya havucu koyup haşlıyoruz. Brokolilerin köklerini kesip çiçek çiçek ayırıyoruz. Onları da doğruyoruz. Doğradığımız brokolileri de havucun tenceresine ilave ediyoruz ve beraber haşlıyoruz
Beşamel sosu için, unu ayrı bir tencereye koyuyoruz. Tereyağını da koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz. Sütünü ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak boza kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Pişerken tuzunu ve karabiberini de atıyoruz.Domates sosu tavaya koyuyoruz. Doğranmış sarımsağı ilave edip kaynatıyoruz. Fırın kabına haşladığımız brokoli ve havucu döküyoruz. Domates sosu üzerine döküyoruz. Beyaz peyniri parçalayıp serpiyoruz. Beşamel sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Son olarak biraz da kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.